Pantpas aile hekimi yazabilir mi

Pantpas aile hekimi yazabilir mi içeriğimizde sizlere aile hekimi pantpas yazar mi ve pantpas reçeteli mi gibi sorular hakkında detaylı bilgiler aktaracağız. Pantpas ilacı etken maddesi pantoprazol olan bir proton pompası inhibitörü yani engelleyicisidir. Bu ilacın kullanım amacı mide ve bağırsaklarda asitten dolayı oluşan hastalıkları tedavi etmektir. Tablet formundaki ilaç ağız yolu ile bol su ile içilmelidir. Özel bir madde olan enterik ile kaplı olan bu ilaçlar 14, 30, 56 tablet olacak şekilde farklı ambalajlar ile piyasada bulunabilmektedir.
Pantpas ne işe yarar?
Pantpas ilacı en temel amacı mide asidini azaltarak hastalığı dindirmektir. Mide ve bağırsaklardan oluşan sistemdeki çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanımına başvurulmaktadır. 12 yaş altındaki çocuklarda reflü hastalığının tedavisinden kullanılmaktadır. Mide ülseri, gastrit, peptik ülser, zollinger ellison sendromu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bu ilaç bazı yan etkilere de sahiptir. Kilo kaybı, mide ağrısı, göğüs ağrısı, ishal, kusma, kanlı kusma, yutma zorluğu gibi yan etkiler gözlendiğinde en kısa sürede bir uzmana başvurulmalıdır. Herhangi bir araç kullanımına engel oluşturmayan bu ilacın kullanımında emzirme ve gebelik gibi dönemler söz konusu ise çok dikkatli olmakta fayda olacaktır.
Pantpas aile hekimi yazabilir mi?
Pantpas aile hekimi yazabilir mi? sorusunun cevabı evet. Aile hekimi raporu olan hastaya pantpas reçete edebilmektedir. Doktorunuz pantpas reçeteli olarak yazdığında sgk ödemesi yapmaktadır.
Noskar jel aile hekimi yazabilir mi
Aile hekimi kan iğnesi yazabilir mi
gibi içeriklerimize de ilgili bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.