Parkyn aile hekimi yazabilir mi
Parkyn aile hekimi yazabilir mi içeriğimizde sizlere aile hekimi parkyn yazar mi ve parkyn reçeteli mi gibi sorular hakkında detaylı bilgiler aktaracağız. Parkyn yetişkinlerde Primer Parkinson hastalığının belirtilerini yok etmek amacı ile kullanılmaktadır. Tablet formunda üretilen parkyn, 0,25 ng tablet ve iki yüzlü çentikli beyaz renkli oval şeklinde bir ilaçtır. İçeriğinden 100 tablet içeren ambalajlarda satılmaktadır. Bu ilaç tek başına kullanıldığı gibi Parkinson hastalığı için kullanılan diğer ilaçlar ile tedaviye yardımcı olarak da kullanılmaktadır.
İçeriğindeki etken maddesi pramipeksol dopamin agonistleri adı verilen ilaç gurubuna dahildir. Dopamin agonistleri beyindeki dopamin reseptörlerini uyararak, beyindeki siniri iletilerini tetikleyip, vücut hareketlerini kontrol altına alınmasını sağlar. Ayrıca yetişkinlerde huzursuz bacak sendromunun belirtilerini azaltmak ve tedavi etmek içinde kullanılır. Doktor kontörlünde kullanılması gereken ilaç gurubuna dahildir.Görme bozukluğu olanlar bu ilacı kullanırken mutlaka göz kontrolü yaptırması gerekir.
Parkyn aile hekimi yazabilir mi?
Parkyn aile hekimi yazabilir mi? sorusunun cevabı hayır. Uzman görüşü gerektiğinden dolayı aile hekimi parkyn reçete yazamamaktadır. Doktorunuz parkyn reçeteli olarak yazdığında sgk ödemesi yapmaktadır.
Prednol aile hekimi yazabilir mi
Neruda aile hekimi yazabilir mi
Terbisil tablet aile hekimi yazabilir mi
gibi içeriklerimize de ilgili bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.