E Nabız Bilgi

Epikriz raporu nasıl alınır

29.07.2022
Epikriz raporu nasıl alınır

Epikriz raporu, hastanın teşhisleri, tetkikler, kullandığı ilaçlar, tahlilleri, olumlu ve olumsuz yaşanılanlar, tedavinin seyri, ameliyatlar gibi birçok bilginin yer aldığı detaylı bir rapordur. Epikriz raporu yıllar sonra bile önemli olabilecek değerli bir belgedir. Epikriz raporu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar vardır. Raporda mutlaka olması gereken detaylar; hastanın ismi ve soy ismi, protokol numarası, yaşı, cinsiyeti, hikayesi, ön tanısı, şikayetleri, yatış tarihi, ameliyatları, tahlilleri, tetkikleri, muayene bilgileri gibi önemli bilgilerdir.

Epikriz raporu almak için neler yapılmalıdır?

Epikriz raporu nasıl alınır sorusunun yanıtı oldukça basittir. Matbu ya da çıktı olarak alınabilen epikriz raporu tedavi görülen sağlık kuruluşundan talep edilerek alınabilir. Epikriz raporu hazırlamak her doktorun görevidir ve aile hekimi de epikriz raporu hazırlayabilmektedir.

Epikriz raporu ile ilgili bir diğer nokta ne zaman alınacağıdır. Hastaneden ayrılırken alınması gereken epikriz raporu, hasta çıkış bilgiler özeti olarak da anılmaktadır. Bir epikriz raporu hastanın bir sağlık kuruluşuna başvurusu ile başlayan ve çıkışına kadar devam eden sürecin kısa bir özetidir. Bu rapor ilerde olabilecek sorunlarda bir başka hekim için yol gösterici olabilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.