E Nabız Bilgi

Ketya kaç saat uyutur

04.01.2023
Ketya kaç saat uyutur

Ketya kaç saat uyutur içeriğimizde sizlere ketya 25 mg kaç saat uyutur, ketya 50 mg kaç saat uyutur, ketya uyku hapı kaç saat uyutur ve ketya hemen uyutur mu gibi sorular hakkında detaylı bilgiler aktaracağız. Etken maddesi ketiapin fumarat olan Ketya, ruhsal bozuklukların düzeltilmesine yardımcı olan bir antipsikotik preparattır. Şizofreni idame tedavisinde (dış dünyadan soyutlanma, kendini yalnız hissetme, halüsinasyonlar, gerçeklikten uzaklaşma, garip ve korkutucu düşüncelere sahip olma, zihinsel karışıklık ve zihinsel yetenek ve duygu ve düşüncelerin kaybı, nükslerin önlenmesi); manik dönemlere eşlik eden bipolar bozuklukların (normalden az uyuma, normalden daha konuşkan ve sinirli olma, aşırı heyecanlı olma, ara sıra depresif dönemler yaşama, suçluluk duygusu, iştahsızlık, enerji kaybı gibi duygudurum bozuklukları ile seyreden psikiyatrik bozukluklar) tedavisinde kullanılan ve diğer antidepresan ilaçlarla tedaviye yanıt vermeyen majör depresif dönemlerin tedavisinde kullanılmaktadır.

Ketya kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Vücut metabolizmanızdaki aktif maddelere alerjiniz varsa ketya ilacını kullanmanız önerilmemektedir. Ketya ilacı, bunama ile ilgili durumları tedavi etmek için kullanılmaz. Çünkü bu ilacın yaşlılarda kullanımı ani ölüm, zatürree ve kalp yetmezliğine neden olabiliyor. Hipertansiyon; kalp ritmi bozukluğu; geçmişte kalp krizi veya inme öyküsü; genişlemiş prostat ve idrara çıkma zorluğu; glokom hastalığı; kemik iliği hastalığı; aile öyküsü veya kişisel diyabet; nöbetler ve epilepsi hastalığınız varsa, ketya ilacını kullanmadan önce doktorunuza sormanızda fayda vardır.

Ketya kaç saat uyutur

Ketya kaç saat uyutur? sorusunun cevabı 14 saat olarak bilinmektedir. Uykudan sonra 3-4 saat etkisi devam etmektedir. Diyabetiniz varsa, ilacın kullanımı sırasında düzenli aralıklarla kan şekerinizi kontrol ettirin. İlacın kullanımı kan şekerinizin yükselmesine neden olabilir. Susama, artan idrara çıkma, aşırı açlık ve yorgunluk gibi kan şekerinizin yükseldiğini gösteren belirtileriniz varsa, doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuza sormadan ilacı kesmeyiniz veya dozunu değiştirmeyiniz. İlaç alırken asla alkol almamalısınız.

Alkol, ilacın baş dönmesi ve uyuşukluk gibi yan etkilerini şiddetlendirebilir. Hamilelik ve emzirme döneminde bu ilacı doktorunuza danışmadan kullanmanız kontrendikedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.