Aile hekimi kolesterol ilacı yazabilir mi

Aile hekimi kolesterol ilacı yazabilir mi içeriğimizde sizlere kolesterol ilacı aile hekimi yazar mi ve kolesterol ilacı reçeteli mi gibi sorular hakkında detaylı bilgiler aktaracağız. Kolesterol ilaçları kandaki kolestrol denilen yağların düzeyini azaltmak için kullanılan ilaçlardır. Kolestrol düşürücü olarak bir çok ilaç kullanılabiliyor. Bilimsel araştırmalar kolesterolün ne kadar yüksekse kalp rahatsızlığı geçirme ihtimalinin o kadar yüksek olduğunu gösteriyor.
Kolesterol İlacının Kullanımı
Kolesterol hormanların ana maddesidir. Kolesterol belli bir miktara kadar vücutta olması gerekir. Örneğin ldl kolesterolünün 130 a kadar olması gerektiği uzmanlarca belirtiliyor. Ancak ldl kolesterolünün 160’a çıkması, geçmesi damar problemlerine yol açabilmektedir. Bu yüzden dışarıdan alınan, içeriden üretilen kolesterol miktarını azaltmak için bir takım ilaçlar kullanıllır. Kolesterol ilaçları ne yazık ki o kadar masum ilaçlar değiller. Bu ilaçlar karaciğer üzerine, böbrek üzerine, kaslar üzerine, pankreas üzerine yan etkileri olabilir. Bu enzimleri yükseltebiliyor. Ancak kolesterolün yapmış olduğu hayati hasarı önlemek amacıyla belli bir süre, doktor kontrolü altında üç aydan üç aya belirli kontroller yapılmak kaydıyla kolestrol ilaçlarının kullanımı önerilmektedir.
Aile hekimi kolesterol ilacı yazabilir mi?
Aile hekimi kolesterol yazabilir mi? sorusunun cevabı hayır. Uzman görüşü gerektiğinden dolayı aile hekimi kolesterol reçete yazamamaktadır. Doktorunuz kolesterol reçeteli olarak yazdığında sgk ödemesi yapmaktadır.
Aile hekimi kan iğnesi yazabilir mi
Mictonorm aile hekimi yazabilir mi
gibi içeriklerimize de ilgili bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.